Scroll Top

Cum să treci prin perioade grele aplicând metode de mindfulness

Traversăm cu toții o perioadă marcată de incertitudini și dificultăți care ne pot afecta emoțional în mod profund. Poate fi vorba despre greutăți de natură financiară, teama de îmbolnăvire sau chiar de moarte, sentimentul de îngrijorare pentru cei apropiați, de provocările izolării sau ale relaționării în izolare, de accentuarea stărilor de anxietate sau pur și simplu de dor (de oameni, de a ieși din casă fără frică, de îmbrățișări, de prieteni, de excursii etc). Este o situație nouă și stresantă pentru mulți dintre noi, cu care nu ne-am mai confruntat până acum și căreia încă învățăm să-i facem față.

Vestea bună este că există soluții și că folosind tehnologia putem să rămânem aproape într-o anumită măsură și să le descoperim împreună.

Una dintre aceste soluții este Programul DE REDUCERE A STRESULUI PRIN MINDFULNESS (MBSR®), despre care vom vorbi în cadrul evenimentului nostru online ce va avea loc prin platforma ZOOM, în data de 6 mai, de la ora 10.30 la 12.00.

ÎNSCRIERI

Participarea la eveniment se face pe bază de înscriere prin completarea formularului online https://forms.gle/9Axzaoshtwkzwni8A și o donație în contul Fundației HERA. Fondurile adunate vor fi destinate proiectului pe care îl avem în vedere privind incluziunea socială a vârstnicilor.

În urma înscrierii vă vom trimite informații despre cum să instalați și să vă logați pe platforma online Zoom.

Datele necesare efectuării donației:
Fundația Hera – pentru familie
Cod fiscal 41962282
Cont: RO18OTPV210001233105RO02
OTP BANK
Detalii tranzacție: Donație webinar mindfulness

DESPRE MBSR®

Programul de reducere a stresului prin Mindfulness (MBSR®) a fost conceput şi dezvoltat în cadrul Facultății de Medicină din Universitatea Massachusetts (Umass) din Statele Unite. Din 1979 şi până astăzi, mai mult de 30.000 pacienți au trecut prin protocolul MBSR® în cadrul Center for Mindfulness înființat la UMass, asigurând astfel un larg eşantion reprezentativ de testare şi validare al Programului MBSR® cu rigurozitate ştiințifică.
În zilele noastre, Mindfulness a ieşit din domeniul pur clinic, aceste metode găsindu-şi aplicabilitate, cu un remarcabil succes, în numeroase domenii dintre care şi Business. Ele sunt folosite în mod curent în companii de top precum Google (programul Search Inside Yourself), Apple, Intell, AOL sau în instituții precum Armata Statelor Unite, Comisia Europeană, Parlamentul britanic. Preocuparea pentru instrumentele oferite de acest program crește odata cu intensificarea conștientizării impactului negativ al stresului.

#Prezentarea interactivă a programului #MBSR® cuprinde:

*** ce este și ce nu este Mindfulness
*** ce este Mindfulness științific și laic, de tip MBSR®
*** care sunt beneficiile practicii Mindfulness, inclusiv în periodele dificile – cum ne poate impacta Mindfulness creierul, comportamentul și interacțiunile cu cei din jur
*** exemple de exerciții practice: “Mindfulness toolbox”
*** Q&A

#Facilitatori

*** Valérie Cioloş-Villemin este trainer autorizat al programului de Reducere Stresului prin Mindfulness (MBSR®), fiind certificată de către Center for Mindfulness de la University of Massachusetts (UMASS Medical School).
Cu o triplă formare universitară în științele naturii, dezvoltare socioeconomică și științe economice, și cu un doctorat despre restructurarea economiilor în tranziție, Valérie a lucrat întâi ca cercetător și, mai apoi, ca practician în evoluția sistemelor şi adaptarea actorilor economici la un mediu de afaceri în schimbare. A fost preocupată nu doar de procesul schimbării la nivel de societate, ci și de schimbarea și reziliența la nivel de individ. După 15 ani de practică personală, a hotărât să se dedice în totalitate acestei pasiuni și s-a format ca trainer autorizat al programului de Reducere a Stresului prin Mindfulness (MBSR®) la UMASS. În prezent își continuă formarea pentru a deveni UMASS Certified Trainer, ultima dreaptă de certificare care garantează respectarea autenticității protocului MBSR®.
Valérie folosește în mod curent tehnicile pe care le predă și în viața personală, atât din considerente de igienă mentală, cât și din datoria pe care o are ca trainer față de participanții la atelierele ei.

*** Daniela Pavlovici este coach (Associate Certified Coach – International Coach Federation), facilitator, trainer și consultant. În prezent lucrează în proiecte de managementul echipelor, branding (personal și organizațional), dezvoltare și transformare organizațională.
Înainte de a-și fonda propria companie în 2017, a lucrat peste 18 ani în comunicare, marketing, consultanță și training, în companii multinaționale, organizații internaționale și non-guvernamentale din România și din străinătate, printre care PwC (unde a lucrat peste 8 ani iar în ultimii 3 dintre aceștia a condus echipa de Marketing, Comunicare și Business Devlopment pentru România și Europa de Sud-Est), Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Crucea Roșie. În aceste contexte a livrat training în domeniul dezvoltarii de abilități manageriale și marketing de servicii profesionale.

Pentru informații suplimentare nu ezitați să ne contactați la:
florenta@fundatiahera.ro
0729832767 (Florența Dănilă)

Vă așteptăm!
Echipa HERA
Cu oameni, pentru oameni!

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.