Scroll Top

Despre noi

CINE SUNTEM

Fundația Hera a pornit ca un vis al nostru, într-o periodă în care gestionarea tranformărilor personale avea nevoie de suport și confirmare. Activăm în domenii diferite, avem istorii diferite, viață personală diferită și un singur punct comun: nevoia de a fi un întreg în echilibru, în sensul de a vindeca rănile emoționale ale trecutului, de a repara filtrele prin care vedem lumea pentru a trăi în echilibru emoțional. Poate că acest vis nu s-ar fi materializat vreodată, dacă nu am fi fost toate mame și nu am fi înțeles că nu doar pentru noi, ci și pentru cei din jurul nostru, procesul de transformare personală și rezultatul lui este singurul care îți întărește bucuria de a fi.

Ne-am întâlnit, fiecare dintre noi într-o fază diferită a auto-descoperirii, încă în căutări, ne-am ascultat și ne-am susținut, înțelegând astfel puterea de validare, susținere și încredere a unui grup. Mai mult decât atât, gândul că am putea dărui și altor oameni ca noi astfel de grupuri/ comunități, ne-a dat un alt sens personal și profesional. Am început să căutăm o formulă prin care să coagulăm resursele pentru un astfel de scop. A fost o surpriză să descoperim multitudinea de domenii profesionale care au fost deschise să-și aducă contribuția.
Fiecare zi a vieții este plină. E un iureș aparent fără pauză. Totul ajunge să fie rutină, una care scapă din vedere că tu ești personajul principal. Jucăm multe roluri, fără a fi un întreg. Dezvoltăm mecanisme de sabotare constantă a propriilor emoții și nevoi, trăim după regulile altora și le preluăm ca și cum ar fi ale noastre, fără a avea timp să le punem la îndoială, să verificăm dacă ni se potrivesc, fără a ne scrie propriul scenariu de viață. Pentru că nu am fost învățați să căutăm în noi. Pentru că schimbarea doare. Pentru că mentalitatea colectivă ne-a turnat în tipare. Pentru că am fost pedepsiti atunci când am contestat autoritatea, indiferent care ar fi fost ea. Pentru că, până acum, am reușit să le ducem pe toate, fără să ne gândim la ele. Pentru că ne este frică să ne confruntăm pe noi înșine. Pentru că nu știm exact cum se face asta și mai ales de ce să facem asta. Pentru că furia nu este permisă. Pentru că traumele emoționale nu lasă urme la vedere. Pentru că toate acestea, și multe altele, au construit un individ care nu suntem cu adevărat noi. Iar acest individ social poate ajunge să fie nefuncțional, nefericit, toxic pentru el și cei din jur, în ciuda celor mai bune intenții ale lui.

Este greu să discuți în alb și negru. Însă putem să alegem: să rămânem tributari rutinei și conformismului sau să ne căutăm și să ne găsim.

MISIUNE, VIZIUNE, VALORI

Misiunea Fundației Hera este de a contribui activ la crearea unei lumi în care fiecare individ să trăiască în armonie, echilibru emoțional și iubire pentru sine și pentru ceilalți. Cu oameni pentru oameni.

Este viziunea fundației ca fiecare persoană să aibă acces la informații, suport social și îngrijire psihologică profesională în gestionarea furtunilor emoționale, ca parte integrantă a vieții. Promovăm această viziune prin capacitarea și coagularea multidisciplinară a profesioniștilor în sănătate, a decidentului politic prin schimbarea legislației, a altor fundații și organizații conexe, prin acțiuni de educație a profesioniștilor în sănătate mintală și a publicului larg.

Valorile care ne conduc sunt:

Iubire

Omul ajunge la echilibru atunci când descoperă iubirea de sine. Iubirea de sine este un sentiment care se învață doar în relație cu ceilalți.

Compasiune

”Compasiunea este o necesitate, nu un lux.”, spunea Dalai Lama. Fără ea, credem că omenirea nu va supraviețui. În latină, ”compasiune” înseamnă ”a iubi împreună”. Avem convingerea că vindecarea emoțională și schimbarea nu poate exista fără compasiune.

RĂbdare

Răbdarea este puterea de a aștepta activ. Lucrul cu sine este un proces lung și anevoios. De aceea cultivăm răbdarea în noi și în cei cu care lucrăm.

Profesionalism

Fiind un domeniu atât de sensibil și cu implicații atât de profunde, abordarea nu poate fi făcută decât prin implicarea celor mai buni specialiști în îngrijire psihologică, prin instruire continuă și căutarea celor mai actuale soluții.

Deschidere

Credem că doar prin deschidere spre colaborare multidisciplinară putem atinge scopul propus și putem oferi acces la suport psihologic și tratament unui număr cât mai mare de oameni.

Speranță

Avem încrederea că fiecare persoană care are curajul de a se deschide spre auto-cunoaștere și schimbare are șansa de a reuși.