Scroll Top
grup de suport  pentru  proaspetele mămici

În această perioadă dificilă, dar nu numai, fundația Hera vă este alături pentru sprijin psihologic într-o situație provocatoare de viață. Ne vom adresa, de data aceasta, proaspetelor mămici care au copii cu vârsta cuprinsă între 0 si 3 ani.

O mamă bine informată, adaptată și reglată emoțional este o mamă fericită și echilibrată care transmite sănătos copilului ei ce are nevoie în dezvoltarea lui și poate astfel să fie o bază solidă de siguranță și de susținere.

Vă invitam cu drag să participați la acest grup de sprijin terapeutic dedicat proaspetelor mămici, având-o alături pe colega noastră, coordonatoarea grupurilor de sprijin, Stela Pruteanu care este psiholog clinician, psihoterapeut integrativ, consilier parental și mamă. Ca proaspete mame, în această perioadă de izolare socială, putem experimenta o multitudine de stări contradictorii, cum ar fi: tristețe, anxietate, depresie, neputință, confuzie, iritabilitate, senzație de vid interior.

Ce trebuie să facem, dacă întâmpinăm dificultăți?

Ca proaspătă mamă, în acest context de criză, poate fi copleșitor, deoarece ești nevoită să faci față stresului generat de izolarea socială, de frica contaminării, să fii mereu pregătită să răspunzi nevoilor copilului tău, să-i oferi dragostea și atenția de care are nevoie, dar în același timp să nu uiți de tine și să nu-ți sacrifici echilibrul psihic și emoțional. A fi mamă, în vreme de pandemie, este extrem de solicitant din toate punctele de vedere, dar mai ales din cel emoțional.

Fundația Hera sprijină familia și vine în întâmpinarea voastră cu scopul de a vă facilita tranziția spre o viață armonioasă, de a vă ajuta să vă optimizați relațiile cu cei apropiați, să vă creșteți abilitățile de adaptare și de autoreglare emoțională în contextul în care ne aflăm. O mamă bine informată, adaptată și reglată emoțional este o mamă fericită și echilibrată care transmite sănătos copilului ei ce are nevoie în dezvoltarea lui și poate astfel să fie o bază solidă de siguranță și de susținere.

• Află cine ești și care sunt nevoile tale emoționale!
• Află care sunt particularitățile izolării sociale și ce efecte au pe termen lung!
• Cum poți să te diferențiezi de rolul de mamă fără să te identifici cu el și să te pierzi pe tine!
• Fii bine cu tine și copilul tău va fi bine!

De ce să participi la acest grup de sprijin?

Te ajută să gestionezi situația stresantă, să-ți menții echilibrul psihic și emoțional, să te adaptezi sănătos noului tău rol.
Ai ocazia să cunoști și alte mame care trec prin aceeași situație, să împărtășești trăiri, emoții, gânduri, soluții și rezolvări de probleme din experiență proprie, putințe și neputințe, reușite și eșecuri dar și experiențe frumoase. Interacțiunea cu alte persoane îți oferă posibilitatea să te cunoști mai bine dar și să fii o sursă de inspirație pentru alte mame.

Îți oferi timp și dai valoare nevoilor tale, fără să te mai simți singură și nevăzută.
Înveți împreună cu noi să fii o mamă hrănitoare și conținătoare într-un context de criză, care este o altă modalitate de înțelegere asupra situațiilor neprevăzute și a găsirii de soluții pentru tine și pentru copilul tău. Astfel te informezi mai bine, îți exersezi capacitățile și instrumentele parentale. Reușești să te privești atât pe tine cât și pe copilul tău cu blândețe, compasiune și înțelegere.

#Cum și când se desfășoară?

Acest grup de sprijin se va desfășura odată pe săptămână și va dura 90 de minute. Întâlnirile vor avea loc online și vom folosi platforma Zoom.
Ele presupun aflarea de informații utile de la specialiști și posibilitatea de a împărtăși cu celelalte mame. Dorim să oferim timp fiecărei persoane care dorește să ia parte activ, cu condiția de a respecta dreptul de exprimare al celorlalte participante.

Temele de discuție sunt flexibile și sunt stabilite de coordonator în funcție de nevoile și interesele fiecăreia.
Grupul este unul deschis ceea ce înseamnă că pe parcurs componența sa va fi diferita.
Se vor respecta condițiile de confidențialitate a membrelor grupului și a discuțiilor purtate în interiorul lui, printr-un acord scris, fie direct pe platforma Zoom, la fiecare întâlnire, fie pe email.
Regulile grupului vor fi comunicate la fiecare sesiune.

#Număr persoane: minim 5 – maxim 15 (pentru a ne asigura că timpul pe care-l avem la dispoziție, ne va permite să putem atinge toate subiectele de discuție dorite).

#Înscrierea se face în prealabil pe adresa de email: florenta@fundatiahera.ro
………………………………………………..
Persoanele vor participa în ordinea înscrierilor pe mail. Fiecare sesiune necesită înscriere separată.

#Data primei întâlniri: 29.05.2020, ora 18.30

#Taxă de participare: Înscrierea se face pe bază de donație (suma rămâne la latitudinea fiecărei participante) în contul Fundației HERA. Datele necesare vor fi trimise pe e-mail în urma înscrierii la florenta@fundatiahera.ro
Fondurile strânse merg către ISU Brașov, fiind folosite pentru
achiziționarea unui Punct Medical Avansat Tip II, ce poate fi utilizat
atât pentru tratarea pacienților de Covid-19, cât și în cazul
accidentelor cu victime multiple. În momentul de față, Brașovul nu
poate gestiona în timp util astfel de accidente, nedispunând de o
astfel de unitate mobilă.

#Teme de discuție:

*** Întâlnirea #1 – Cum gestionezi stresul generat de situația actuală și cum te reglezi emoțional?
*** Întâlnirea #2 – Cum te ajuți când simți că situația te copleșește, cui și cum ceri ajutorul?
*** Întâlnirea #3 – Cum te ocupi de tine însâți, având grijă și de copilul tău în acest context de criză?
*** Întâlnirea #4 – Cum gestionezi multitudinea de roluri pe care trebuie să le îndeplinești păstrându-ți individualitatea?

Vă mulțumim și vă așteptăm cu drag!

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.