Scroll Top

Transformare personală prin râs, lacrimi și tăcere

Transformare personală prin râs, lacrimi și tăcere
Atelier introductiv în terapiile meditative

cu Marc Itzler

Sâmbătă, 11 Februarie 2023, ora 10:00 – 16:00, Fundația HERA

Te rugăm să completezi formularul de participare. Toate câmpurile sunt obligatorii.

Încă din copilărie, cu toții am învățat să ne ascundem emoțiile fiindcă părinților, îngrijitorilor, educatorilor noștri, le-a fost dificil să ne gestioneze așa cum eram.

De pildă, râsul și plânsul au fost întotdeauna greu de acceptat. Fetelor li s-a spus să tacă, să fie delicate, să nu mai chicotească și să nu mai fie isterice. Băieților li s-a spus să nu mai plângă și să fie bărbați.

Ne simțim neiubiți și neacceptați așa cum suntem în mod natural, așa că pentru a recâștiga dragostea și acceptarea, începem să ne reprimăm emoțiile. Tristețea, disperarea și sentimentul de a fi abandonați sunt închise undeva în noi și, pe măsură ce creștem, ele dipar undeva în subconștientul nostru.

Însă odată cu reprimarea acestor emoții îngropăm și bucuria, sentimentul de conectare, precum și vocea noastră interioară, iar acest lucru ne afectează sănătatea, munca, relațiile. Ne simțim foarte serioși și, în mod inerent, trăim o permanentă stare de nesiguranță.

CUM NE POT AJUTA TERAPIILE MEDITATIVE?

Terapiile meditative folosesc energia naturală și sistemele de răspuns ale corpului – Râsul, Lacrimile, Tăcerea și Vocea. Sunt simple și universale, ceea ce înseamnă că indiferent de cultură, religie, vârstă, sex etc, ele pot fi practicate și aduc beneficii.

Acest atelier introductiv este o oportunitate de a experimenta aceste procese unice care se desfășoară de obicei în cadrul unui retreat de șapte zile. Terapia meditativă nu necesită deloc vorbire sau efort cognitiv. Doar angajament și prezență.

PROGRAM

9.30: Sosirea participanților
10:00 – 11.00: Discurs introductiv
11:00 – 12:00: Terapia meditativă No Mind. 30 de minute Gibberish urmate de 30 de minute de tăcere.
12.00 – 13.30: Prânz. Cum să mânânci conștient, rămânând prezent și centrat
13.30 – 14.00: Introducere în tehnica râsului
14.00 – 15.30: Sesiune de râs
15:30 – 16:00: Sharing, Q&A, închidere

MARC ITZLER – facilitator & formator în terapii meditative

Poate faptul că de la vârsta de 14 ani a fost binecuvântat cu a trăi în preajma lui Osho și a integra din înțelepciunea filosofiei estice sau poate faptul că a devenit 1 dintre cei 6 traineri la nivel mondial specializați în tehnica de meditatie Osho Mystic Rose sau faptul că folosește cu măiestrie tehnica râsului și a plânsului pentru a deschide inimile oamenilor, poate că toate acestea i-au deschis inima lui Marc într-atât încât să încapă în ea fiecare dintre cei care intră în contact cu el.

Susține peste tot în lume retreaturi, workshopuri și traininguri din drag de oameni pentru a-i ghida și ajuta în vindecarea rănilor sufletești , pentru o înțelegere mai clară a felului în care traumele nevindecate ne conduc, din umbră, viețile noastre de adulți.

UNDE

Fundația HERA – Strada Mică nr. 6, Brașov

PARTICIPANȚI

maxim 20

ÎNSCRIERE

Completând formularul din această pagină

PREȚ

200 lei/ participant (Veți primi detaliile plății prin e-mail, după completarea formularului)

Te rugăm să completezi formularul de participare. Toate câmpurile sunt obligatorii.