2021

WhatsApp Image 2021-01-28 at 08.16.49

28 ian.: Ce este burnout-ul și cum îl eviți?

Burnout-ul este o stare de epuizare emoțională, fizică și mentală cauzată de stres excesiv și prelungit. Apare atunci când te simți copleșit și incapabil să mai răspunzi cerințelor constante. Pe măsură ce stresul continuă, începi să îţi pierzi interesul și motivația care te-au determinat să îţi asumi un anumit rol. Burnout-ul reduce productivitatea și îți scade energia, lăsându-te să te simți din ce în ce mai neajutorat, fără speranță, cinic. În cele din urmă, s-ar putea să simți că nu mai ai nimic de dat.

fb-cover-hera-foto

25 ian.: Nu ești singurul! Sănătatea mintală a tuturor are de suferit

Dacă te gândești „Mda, trebuie să mă obișnuiesc cu ideea, să trec peste”, oprește-te. Ceea ce simți este real. Nu poți trece peste ce simți. Ci doar prin. Iată cum să faci față.

În această perioadă, la fel ca mulți alți oameni simt că sarcinile de lucru sunt mult mai dificil de realizat și chiar și activitățile zilnice de bază îmi par mai grele decât de obicei. Dacă îți sună cunoscut, nu ești singurul. Pandemia a afectat sănătatea mintală a tuturor și există date care să o demonstreze.

S-a discutat pe larg despre consecințele economice ale unei pandemii globale, dar efectul pe care îl are asupra sănătății noastre mintale colective este mai greu de cuantificat. Este aproape imposibil să rămâi acasă luni întregi, să anulezi evenimente pe care poate că le aștepți de ani de zile și să îți modifici chiar și rutinele de bază, cum ar fi modul în care cumperi produse alimentare, fără a resimți un impact semnificativ asupra sănătății tale mintale.

WhatsApp Image 2021-01-09 at 00.47.11

14 ian.: Anxietatea funcțională înaltă

O persoană cu anxietate funcțională înaltă poate fi imaginea succesului. S-ar putea să ajungi la muncă mai devreme decât restul, îmbrăcat impecabil, cu părul frumos aranjat. Colegii pot spune că ești implicat și dedicat job-ului tău – că nu ai ratat niciodată un termen limită și că de fiecare dată ai dus la bun sfârșit o sarcina dată. Și pe lângă asta, ești întotdeauna dispus să îi ajuți pe ceilalți când ți se cere, iar programul tău social este, de asemenea, ocupat și plin de activități.