2020

18451689_1486073314758124_2557810825537784684_o

17 sept.: Independența extremă sau ultra-independența este un răspuns traumatic

Independența înseamnă, pentru mulți dintre noi, putere.
Un anumit grad de independență este important pentru fiecare. Problema apare atunci când ea este, de fapt, parte din mecanismul de supraviețuire.
Independența poate să înceapă să ne insufle ideea că nu avem nevoie de nimeni, că putem face totul de unii singuri și că putem trece prin viață de unii singuri. Independența este foarte bună în limite sănătoase, dar devine nocivă atunci când o persoană este atât de independentă, încât ajunge să nu ceară ajutor când are cu adevărat nevoie.
Să numim asta independență extremă. Sau ultra-independență.

cover-SP3-v2

14 iul.: Grup de suport pentru părinții de îngeri – întâlnirea 1

Fundația Hera vă este alături pentru sprijin psihologic în această situație dramatică de viață și sprijină familiile care trec prin drama pierderii unui copil dar și pe cele care își pierd copilul înainte ca acesta să se nască. Dacă ați pierdut o sarcină, dacă bebelușul a murit la naștere sau la scurt timp după naștere, dacă ați pierdut un copil indiferent de vârstă, suntem dornici să vă fim aproape atunci când singurătatea, dorul și golul din inimă sunt de neacoperit.

Pentru asta, vă invităm cu drag să participați la întâlnirile acestui grup de sprijin terapeutic dedicat părinților de îngeri, având-o alături pe colega noastră, coordonatoarea grupurilor de sprijin, Stela Pruteanu care este formator, psiholog clinician, psihoterapeut integrativ și mamă de înger.

cover-CS

12 iul.: Grup pt. părinții de (pre)adolescenți dependenți de gaming

Trăim o epocă în care tehnologia ne poate deveni un aliat valoros în viața profesională și de petrecere a timpului liber dar care, în aceiași măsură, ne poate crea probleme în interacțiunile sociale și familiale. O preocupare constantă a părinților de preadolescenți și adolescenți este timpul pe care aceștia îl petrec cu jocurile video de pe calculator, tabletă și telefon. Unde este granița în care se face trecerea de la util la dependent?

cover-PR

19 mai: Mama singură și provocările pandemiei. Întâlnire de suport

Trăim vremuri excepționale, pe care nu le-am anticipat și cărora ne adaptăm cu greu. Emoțiile cele mai variate ne încearcă, în vreme ce frica alimentată de știrile care nu se opresc e prezentă mereu în fundal.
Pentru femeile care traversează această perioadă singure, avînd grijă de unul sau mai mulți copii, provocările sînt mult mai numeroase, la fel și grijile

cover-webinar

06 mai: Cum să treci prin perioade grele aplicând metode de mindfulness

Traversăm cu toții o perioadă marcată de incertitudini și dificultăți care ne pot afecta emoțional în mod profund.
Vestea bună este că există soluții și că folosind tehnologia putem să rămânem aproape într-o anumită măsură și să le descoperim împreună.

Una dintre aceste soluții este Programul DE REDUCERE A STRESULUI PRIN MINDFULNESS (MBSR®), despre care vom vorbi în cadrul evenimentului nostru online ce va avea loc prin platforma ZOOM, în data de 6 mai, de la ora 10.30 la 12.00.